#staysafe ❤️ #kitajagakita

Cara Untuk Patch Test dan Kenapa Ia Sangat Penting

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
memahami-purging-dan-bedanya-dengan-breakout-1581067885

Kebiasaannya sebelum kita beli or nak try satu produk mesti ragu-ragu sebab risau tak sesuai dengan skin kita kan and risau breakout pula nanti. So untuk menyelesaikan masalah ni, kita boleh buat patch test produk tersebut pada bahagian badan kita yang tertentu.

So kalau produk tersebut tidak sesuai dengan skin kita, ia akan menyebabkan breakout, kemerahan, tiny bumps dan lain-lain masalah skin. Lain skin lain kesannya. Ada orang sensitif dengan witch hazel dan macam-macam lagi.

Kalau skin kita kemerahan atau breakout lepas guna satu produk tu maksudnya produk tu memang tak sesuai dengan kita. Sebab tu lah pentingnya patch test ni.

TANDA-TANDA PRODUK TU TAK SESUAI DENGAN SKIN KITA

  1. Muka merah-merah dan gatal-gatal
  2. Naik jerawat yang teruk
  3. Skin rasa tegang or ketat
  4. Tiny bumps yang banyak
  5. Whitehead dan blackhead makin teruk dan banyak

CARA-CARA PATCH TEST

Apply sikit je, ambil cotton bud dan calit sikit produk tu kat bahagian badan kita macam contoh kat bawah ni.

Dah apply tu, biarkan selama 24 hour to 72 hour dan tengok ada perubahan atau apa-apa kesan tak, macam tanda-tanda produk tak sesuai tu.

Kalau ada perubahan macam dalam senarai tanda-tanda produk tak sesuai, stop guna produk tu sebab produk tu memang tak sesuai dengan skin korang.

Kalau tiada perubahan apa-apa, maksudnya produk tu sesuai dengan skin korang dan guna secara konsisten untuk dapatkan kesan yang terbaik.

Good Luck Sis! Semoga Dapat Kulit Yang Diidamkan!

spread the word

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Leave a Reply

RELATED ARTICLES

Shopping cart

0

No products in the cart.

error: Content is protected! ;)

EXCLUSIVE EDITION!

Save RM85 when you grab this set

arrows

RM315

RM230 only!

GET 10 EXCLUSIVE FREE GIFT!